Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home4/r51494thec/public_html/wp-content/plugins/essential-grid/includes/item-skin.class.php on line 1145

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home4/r51494thec/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2715
Iesi din zona de confort - The Coach Approach

Iesi din zona de confort

Pfuai cum e asta…decat sa iesi de acolo mai bine iti tai un deget si poate si o ureche.

Ok – o sa ma intrebi, pai ce e aia o zona de confort? Cum stiu ca sunt acolo? Simplu: imagineaza-ti o camera cu 4 pereti in care tu te simti cel mai bine…poate sa fie roz cu unicorni pe pereti, sau poate sa aiba hamace si geamuri largi catre gradina (asa cum imi place mie sa o vad), printuri de leopard si muzica rock pe fundal sau poate un WC si o tableta/ziar…acolo este “your spot” unde TU esti in largul tau.

Toate bune si frumoase pana cand se iveste circumstanta, bat-o vina, sa iesi de acolo ca sa faci ceva ce nu te face sa te simti in largul tau, dar ai totusi o motivatie puternica sa experimentezi si spatiul din afara.

Sa ne intelegem, nu te obliga nimeni sa faci asta, ci doar tu in sinea ta nutresti o dorinta de a iesi in afara pentru a obtine ceva. Sa continuam exemplul cu camera roz si unicornii..tu ai auzit ca exista si un unicorn mov si ai vrea sa il prinzi sa il atarni pe peretele camerei tale. Din pacate el nu circula decat pe afara asa ca nu ai decat sa iesi de acolo ca sa alergi dupa el….and my friend, that is where magic happens J

In primul rand, da-mi voie sa iti spun:

  1. Nu o sa mori daca iesi din zona ta – crede-ma am incercat de mai multe ori si iata-ma vie scriind aceste cuvinte J
  2. Nu iesi de acolo doar fortat de imprejurari, ci joaca-te cu tine sau provoaca-te punandu-te in situatii pe care nu le-ai aborda nici picat cu ceara (dar de fapt in sinea ta iti doresti sa le experimentezi). Aici sa ne intelegem, nu ma refer la a face lucruri care nu corespund valorilor tale, ci la acele situatii in care tu iti doresti ceva in secret dar nu indraznesti sa incerci, cum ar fi ca te-ai saturat sa ai numai unicorni roz si ai vrea sa mai diversifici putin culorile si sa il adaugi si pe cel mov la colectia ta.
  3. Ai sa descoperi niste lucruri despre tine care te vor uimi – da da tu poti sa faci niste chestii extraordinare atunci cand nu esti in “safe spot”, pentru ca nu ai incotro. Trebuie sa gasesti resurse (in tine) si atunci cand nu ai “dulapurile tale cu unelte aranajate pe categorii, in ordine alfabetica si dupa culori”.
  4. One thing leads to another si ghici ce – ai sa cresti in afara zonei de confort intr-un an cat altii in 10 ani de stat in camarutele lor roz. Da da, un fel de Praslea. Si stii de ce? Pentru ca invataturile pe care le iei din experimentarile tale sunt mai valoroase decat orice carte de dezvoltare personala pe care ai citi-o.

Asa ca am o recomandare – da-ti voie sa experimentezi acele lucruri la care nu ai indraznit decat sa visezi, iesi des din camera ta pentru ca ce gasesti in afara iti poate transforma camera intr-o casa cu 3 etaje (“if you know what I mean”).

Exercitiu bonus daca vrei sa urci la nivelul urmator dupa ce ai citit acest articol: in fiecare zi timp de o saptamana, iesi din zona de confort cate un pic si vezi ce observi la tine dupa?

Super bonus – ca ati citit pana la final, va las cu un video remarcabil:No Comments

Leave a Comment