Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home4/r51494thec/public_html/wp-content/plugins/essential-grid/includes/item-skin.class.php on line 1145

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home4/r51494thec/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2715
Cum să te ții de proiectele tale, de acasă, cu copiii în cap. - The Coach Approach

Cum să te ții de proiectele tale, de acasă, cu copiii în cap.

Disclaimer: Nu mă plâng, doar fac journaling, ventilez, conștientizez și (sper să) inspir pe careva 🙂

Za Niu Normal

Dacă activezi în lumea corporatistă sau consumi conținut american, atunci auzi asta des. Noul normal, pe românește este cam ce trăim acum și pare că va mai dura ceva: 1 luna, 1 an, 10….who knows!

Ceva e clar, “prietena noastră” COVID nu pleacă nicăieri și dacă suntem puțin smart, poate o “lăsăm” să ne învețe niște lecții. Nu știu cum îți este acum, ai/nu ai job, ai/nu ai business, e sau nu bine, îți e frică sau ești ok-ish, după mine sunt 2 posibilități: Să te focusezi pe ce nu ai, pe cât de greu e, pe frică, disperare, victimizare sau să vezi oportunitățile. Dacă îmi spui: care oportunități? – păi da-ți ochelarii cu minus de pe nas și pune-i pe aia cu plus 🙂

Hai, citește in continuare.

Cunosc oameni – destui – care în vremurile noastre au prosperat, s-au lansat ca niște rachete, au super-reușit și ei sunt exemplul că se poate. Da, se poate! 

Și știi ce au în comun? Tot ce au făcut, lansat, livrat, au făcut-o dintr-o postura sinceră de “vreau să ajut”, “vreau să aduc valoare acum” și “da, vreau să fiu plătit(ă) pentru asta.”

Și dacă perioada prin care treci e cam neagră, cu o perspectiva diferită aceasta te va propulsa.

Mai facem proiecte în perioada asta?

Hell yeah! Lumea nu se oprește din loc, așa cum nici tu nu te oprești din respirat.

Să știi că (și) pe mine, cele 3 luni de “lock-down” m-au trecut printr-o salată de emoții, de la relaxare, recunoștință, reorganizare, la stres, frustrări, alte reorganizări și iarăși de la capăt.

8 luni, din Martie, de stat 80% în casă, de lucrat din casă, de balansat educația copiilor de acasă, viață de familie, de cuplu, profesională, sănătatea emoțională, fizică, treburi de casă, este așa o ………o nebunie.

Dar….mergem înainte!

Așa că dacă ai proiecte în vizor, pe care le-ai pus on hold, de frică, think again. Nu zic să le duci la capăt în varianta inițială, dar…dacă sunt alea de suflet, alea pe care ți le tot reamintește o voce din interior, alea care te țin noaptea trează și îți vin în viața de zi cu zi sub formă de semne sau coincidențe….NU LE LĂSA!

Pentru mine proiectul construcției casei mele a fost și este foarte important. Trebuia să înceapă în Octombrie 2019, am fost nevoită să îl amân până în Martie 2020 și a început de fapt în Iunie. Iar acum este aproape ca un job full time. Pe lângă toate celelalte joburi full time, de mamă de copii mici, coach și expert în comunicare executivă.

Și cum faci să le faci pe toate?

Asta mă întreabă toți. Nu am o rețetă minune și nici nu pot să îți spun că daaa, îmi reușesc toate perfect….de departe.

Am zile în care disper, zile în care îmi vine să fug în lume, zile în care sunt mega motivată cu motoarele turate. Ține mult de zona de leadership interior și exterior. Ține mult de a fi tu ok înăuntru, asumat în ceea ce faci și cu niște granițe bine puse.

Însă aceste 5 lucruri m-au ținut pe cărare mereu:

Este doar o perioadă și fără doar și poate cea mai potrivită pentru mine acum” – asta îmi spun mereu. Chiar este! Și cu pandemia. Și cu construcția. Și cu copiii mici care îmi fac capul vraiște. Este o perioada care mă va propulsa într-o nouă perioada și mai bună, mai târziu. Nimic nu este constant. Acum am nevoie să îmi canalizez mai multe resurse într-o parte și mai puține într-alta. Este vorba despre o reprioritizare, despre a progresa și a duce la bun sfârșit proiecte, ca să fac loc la altele sau pur și simplu să mă relaxez în perioada de după.

Renunț la control – Atunci când miza e mare, vrem să controlăm totul, de la proces la rezultat – te regăsești? Și de aici începe stresul. Nopțile nedormite. Frustrarea.

Newsflash : poți să te controlezi doar pe tine: ce simți, ce gândești, ce faci. Restul…e în grija Universului, Doamne Doamne sau cum vrei sa ii spui. But there is a catch: Gândurile tale pot să influențeze Universul, nu intru în detalii ,dar poti investiga mai mult despre Legea Atracției.

Iată ce mi s-a întâmplat săptămâna trecută: Am hotărât că ne trebuie ventilator în baia mică de la parter, instalație ce necesită un tub mai special care se găsește doar pe comandă și durează 2 săptămâni până vine. Am zis, asta e…comandăm și așteptăm. Ajung în magazinul de bricolaj și suprizaaaa: cineva tocmai respinsese un astfel de tub, aceleași dimensiuni și specificațîi de care am eu nevoie, care acum stătea și își aștepta returul către depozit. Noroc, i-ar zice unii. Eu ii spun Manifest! Eu am luat decizia conștient (de a comandă și aștepta), am făcut acțiunea (am mers să plasez comanda), restul l-a făcut Universul. Simplu, nu?

Fac mind-splitting . Ce naibului mai e și asta, te întrebi. Știi atunci când vii acasă de la birou și nu ai chef să stai de vorba cu nimeni căci mintea ta e tot la birou? 

Mind splitting este atunci când rupi focusul de pe ceva anume și alegi conștient să te refocusezi în altă parte. Un fel de mindfullness. Trăiești prezentul și îți aloci mintea, corpul în acel moment. Tradus în mamicie, work-from-home, home-schooling, înseamnă să aloci timp pentru copii, timp pentru muncă, timp pentru vorbit la telefon și pe cât posibil să setezi cadrul cu cei din jurul tău, adică să îi anunți sincer în ce moment te afli. Dacă le faci pe toate în același timp, e foarte posibil să îți vină să ieși pe ușă și să nu mai auzi de nimeni.

Self-Leadership. Aici sunt multe de spus, dar din respect pentru timpul tău voi fi succintă. Atunci când știi cum să îți aloci timpul și resursele proprii, eficiența ta crește, la fel și rezultatele, la fel și starea ta de spirit și automat și a celor din jur se corelează. Ce intră în self-leadership? Iubirea și stima de sine, timp pentru tine, timp focusat de lucru, granițe, feedback constructiv, o coordonare sănătoasă a celorlalți. Toate acestea te ajută să înțelegi cum îți aloci tot ce investești în proiectele tale, astfel încât la sfârșitul zilei sau al proiectului să nu fii stoarsă, scursă, bolnavă.

Gândește-te puțin care este “costul” a ceea ce faci. Aici mă refer la o analiză a costuri vs. beneficii. Costuri de orice fel: sănătate, timp, bani, nervi, etc. Și care sunt beneficiile. ȘI cât durează această investiție? Când totul îți este clar, atunci poți porni asumat în orice proiect.

Așadar, spor la proiecte în perioada aceasta!

No Comments

Leave a Comment