Ce vei face diferit la anul?

O privesc cum doarme, cat de senina, dulce si nevinovata este. Cata lume si cate experiente o asteapta. Cata iubire presarata cu tristete, asteptari si dezamagiri, ups and downs, ce de emotii o sa simta. Cata viata minunata o sa i se deruleze inainte. Ma entuziasmez pentru ea, desi suntem la spital si ea este cu o perfuzie in mana pentru a o hidrata.

It got me thinking.

Stii draga mama minunata ce citesti aceste randuri, treaba asta cu mamicia nu este nici a walk in the park, dar nici cel mai dificil lucru din lume. Am sa fiu super sincera cu tine..

Nu esti nici prima si nici ultima care trece prin greutati, nervi, furie, rupturi, gelozii, depresii, invinovatiri. Insa ceea ce face diferenta dintre tine si toate celelalte care trec si vor trece prin furtunile proprii, este raspunsul tau la intrebarea aceasta:

Ce ai invatat din tot ce ti s-a intamplat?

…anul acesta, saptamana trecuta, ieri.

Treaba asta cu mamicia este de fapt o alta “palarie” a ta, un alt mod de a te autocunoaste, de a te provoca, ce sa mai – de a te vindeca. Asa cum probabil ca inveti si din celelalte roluri ale tale de sotie, fiica, sora, femeie de afaceri, matusa, cumnata, etc.

Insa stii ce este diferit, de fapt?

Treaba asta cu mamicia este extraordinara, prin modul profund in care te schimba, in care te zdruncina, in care te motiveaza sa te schimbi, sa infrunti toate ranile trecutului si sa sa devii o varianta mai buna a ta.

Pentru ca puiul tau iti da cel mai mare trigger de a lucra cu tine, de a te vindeca, de a te alinia, de a-ti gasi misiunea si de a actiona.

Asa ca TU, cea care citesti aceste randuri acum, daca simti ca esti la capatul puterilor si crezi ca ai avut un an shitty, STOP. Fii recunoscatoare, oricat de ciudat suna asta. Priveste in tine. Orice ti s-ar fi intamplat, a fost cu un scop. Probabil este un semnal de alarma, ca ACUM este timpul pentru a schimba ceva la tine, pentru a-ti vindeca ranile.

Ironic, nu? Scriu articolul asta de pe patul de spital, unde o veghez pe puica mea de 1an si numar picurii de la perfuzie.

Daca TU cea care citesti acum, nu intelegi ce sau de ce ti se intampla toate care is in viata ta, chill. Asa cum ziceam mai devreme, ACUM este momentul potrivit pentru asta. ACUM poti fi curioasa, pozitiva, entuziasmata, pentru a intelege ce anume ai de rezolvat.

Iara daca TU ai avut un an beton, sarbatoreste-l femeie! CU surle si trambite. Fii recunoscatoare, foloseste asta si scoate-ti resursele, intelepciunile si lectiile de acolo, pentru a le avea la indemana oricand.

Si oricare ar fi situatia ta acum, vreau sa iti spun doar atat:

Ai tot ce iti trebuie pentru a face fata, pentru a merge mai departe. Si cel mai important, ai o lectie de luat de acolo.

Nu pleca, fara sa vezi care este aceea. Nu inchide capitolul, nu-i lipi o eticheta negativa, nu fugi de tot. Nu il despica in mii de fire si nu cauta in jur salvatori.

Aminteste-ti draga mama, ca in primul rand esti OM. Cu calitati si defecte, plamadite din niste experiente din trecut. Si ca orice OM, faci greseli, insa depinde doar de tine, cum alegi sa le traiesti, ce pastrezi din ele si ce dai drumul, insa cel mai profund, ce model alegi sa fii pentru copilul sau copiii tai.

Asadar, anul viitor nu este despre: “de ce mi se intampla toate asta” sau ” uite cate c***turi mi-au venit” sau “hai sa numaram esecurile” ci mai degraba despre..

Ce vei face diferit?

Scrie. Scrie pe hartie si agat-o in cui sa o vezi zilnic. Ca sa te ajute sa ACTIONEZI.
No Comments

Leave a Comment